Skip to main content

Marty Hiel

Na mijn Communicatie studie werkte ik een aantal jaren in de reklamewereld. In een periode met veel stress kwam ik in aanraking met Chi Kung en Shiatsu om te ontspannen.  Mijn leraar stimuleerde mij om mij te verdiepen in Shiatsu. Waarna ik de opleiding tot shiatsu therapeut volgde bij Nei Guan in Amsterdam volgens de school van Shizutsu Masunaga te Tokyo.  Ik haalde mijn diploma  Westerse Medische Basis bij Qing-Bai, de Academie voor Chinese Geneeskunde en heb voor verdere verdieping opleidingen gevolgd in Healing Tao, Chi Nei Tsang, een Toaïstische orgaanmassage door Maartje Huibers en Karin Sörvik.

Visie

De leer van Masunaga benadrukt de spirituele basis van de geneeskunde, het oprecht menselijk contact waarbij de aandacht niet uitsluitend uitgaat naar de ziekte of het symptoom maar naar de hele persoon en het leven.

Tijdens mijn afstuderen  heb ik mij verdiept in de onderwerpen astma en hyperventilatie. De ademhaling, als belangrijke eerste levensbehoefte, is hierbij betrokken. Het metaalelement en zijn meridianen (long- en dikke darmmeridiaan) zijn verbonden met de herfst, afscheid nemen en loslaten; kunnen loslaten is belangrijk in het leven. Ervaringen uit het verleden kunnen een ballast zijn wanneer deze niet verwerkt worden en kunnen vervolgens klachten en ziektes veroorzaken.

In ons drukke bestaan hebben we te maken met stress, overbelasting, spanning en emoties. Ik signaleer dat emoties zoals o.a. verdriet, boosheid en angst welke niet verwerkt en losgelaten kunnen worden, pijn veroorzaken en een effect hebben op onze gezondheid.